tiistai 15. marraskuuta 2011

Hackamoreilua!

Wuhuu, nyt olen tehnyt hevosen kanssa jotain järkevääkin! Huomenna saakin sitten taas rentoilla ilman varusteita...

Mentiin Lassen kanssa tänään oikein satulalla ja hackamoreilla. Kenttä oli vähän jäässä, joten ei tehty mitään ihmeempiä. Ravissa tultiin lyhyeltä sivulta keskihalkaisijalle ja väistettiin siitä vuoron perään pohjetta oikealle ja vasemmalle. Väistön jälkeen vaihdettiin suuntaa, ja pitkän sivun alussa nostettiin laukka.

Vasen laukka ei meinannut millään nousta tänään. Lasse olisi halunnut vaan ravata kovaa! Lopulta sain vasemmankin laukan nousemaan nätisti pienillä avuilla. Oikeassa laukassa ei mitään ongelmaa.

Kun myötälaukat sujuivat, vaihdoin harjoitusta sen verran, että nostinkin vastalaukan aina pitkän sivun päässä. Tämä meni melkein paremmin kuin myötälaukat. Lasse oli hyvin kuulolla eikä häslännyt turhia, joten loppuverryttelin otuksen ja vein sen talliin.

Lasse klipattiin noin kuukausi sitten, ja ensi talvena on muistettava että se on ihan liian aikaisin... Hevonen on kasvattanut nyt valtavan turkin, eli klippaus oli täysin turhaa. Klippauksen aikoihin kelit oli vielä sen verran lämpimät, ettei tarvinnut loimittaa niin paljoa, niin karva pääsi kasvamaan. Vuodenvaihteessa olisi tarkoitus klipata hepokatti uudelleen, jos on rahaa.

Tällä viikolla mulla on Lassevuoro keskiviikkona, perjantaina ja lauantaina. Sonja (siskoni) tulee perjantaina ratsastamaan ja treenaamme rataa jonka hän menee ratsastuskoulun kisoissa (jollain toisella hevosella). Kovasti kyllä suunniteltiin jo että Sonja menisi Lassella ensi vuonna joihinkin pikkukisoihin ;)

Kesämuistoja vuodelta nakki? Ainakin pari vuotta vanha kuva. Suokkiliiga+Possu.

2 kommenttia:

 1. Löysin blogisi täykkäritopikista.
  Mielenkiinnolla seuraan teidän menoa.

  Itsellä projektina pian 11-vuotiaaksi kääntyvä täykkäri, joka on elänyt ensimmäiset 10 vuotta elämästään emänsä kanssa laitumella lähestulkoon kokonaan.

  Käy katsomassa jos kiinnostaa!
  http://suvi-thisismylife.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa seuraamaan :) Vilkaisen blogiasi.

  VastaaPoista